Ποιοι είμαστε

Το μεράκι και η αγάπη των φιλόμουσων δημοτών για το χορωδιακό τραγούδι καθώς και η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής αποτέλεσαν το έναυσμα για την ίδρυση δημοτικής παιδικής χορωδίας και χορωδίας ενηλίκων Δ.Ε. Αιγινίου τον Ιανουάριο του 2012. Σκοπός τους είναι η διαφύλαξη, προώθηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού καθώς και η γενικότερη μουσική καλλιέργεια. Στόχος, η πολιτιστική και καλλιτεχνική αναβάθμιση του τόπου μας, μέσω της δημιουργίας νέων δομών δημιουργικής απασχόλησης. Πρεσβευτές της όλης προσπάθειας είναι τα 40 και πλέον παιδιά καθώς και 50 ενήλικες που τις απαρτίζουν.

Η τρίφωνη παιδική χορωδία ασχολείται με έργα ελληνικής μουσικής (έντεχνης, λαϊκής, παραδοσιακής) αλλά και έργα ξένων συνθετών. Συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μελωδένια Πολιτεία» και στην μουσικοθεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσάρλς Ντίκενς. Έλαβε μέρος στο 1ο και στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, στο 2ο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών Δήμου Δίου-Ολύμπου, συνέπραξε με την μικτή χορωδία ενηλίκων Δ.Ε. Αιγινίου στο αφιέρωμα με τίτλο «η έντεχνη λαϊκή μουσική μέσα από το χορωδιακό τραγούδι». Κορυφαία στιγμή αποτελεί η συμμετοχή της στο Olympolis Art Project όπου παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα η σύνθεση του Ολλανδού Eddy Koopman «Ραψωδία για τον Όλυμπο».

Η μικτή χορωδία ενηλίκων ασχολείται με έργα έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Διοργάνωσε το 1ο και το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, και το αφιέρωμα «Η έντεχνη λαϊκή μουσική μέσα από το χορωδιακό τραγούδι». Συμμετείχε, συμπράττοντας με την χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, στο αφιέρωμα «100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας» σε Κατερίνη και Νάουσα και στο αφιέρωμα « Καλώς όρισες Έρωτα» στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου και στο Αιγίνιο.

Μαέστρος και των δύο χορωδιών είναι ο Μιχαήλ Καρυοφυλλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου